Debat "Roller Sport"

publicado en: Notícies | 0

El 25 d’octubre es va desenvolupar la Jornada de debat sobre Roller Sport a les instal·lacions del INEFC de Barcelona , organitzada pel Consell Municipal de l’Esport de Barcelona.
Debat Roller Sport 5
La jornada de debat està enmarcada en les activitats del Roller Sport Council, òrgan consultiu i assessor dels World Roller Games de Barcelona 2019 amb l’objectiu de debatre idees i propostes entre els diferents temes relacionats en les modalitats esportives  de la roda petita en el que l’hoquei sobre patins té un protagonisme capdavant per història i nombre de participants.
Debat Roller Sport 3
L’hoquei Claret va participar activament en el debat sobre la promoció d’aquests esports. En el mateix grup vam compartir propostes amb el representant del CP Congrés, una representant del Roller Dance, dos representants de marques esportives del sector i Ramon Basiana, president de la Federació Catalana de Patinatge.
Aquest grup va comentar que cal fer més promoció però, per això, cal una millora en quantitat i qualitat en infraestructures doncs no es pot promocionar l’esport si, després, es rebaixen les expectatives per falta de recursos. Altre aspecte important es aprofitar la potencia dels canals de comunicació i el fet que als joves els atreu la pràctica d’activitats amb patí. Tot això conjugat amb la forta relació de la marca Barcelona amb l’esport i la modernitat.
La principal conclusió en que es va arribar va ser que per poder promocionar aquests esports s’ha de tenir visibilitat i treballar en aquest sentit.
En l’aspecte d’infraestructures, l’Hoquei Claret va fer propostes per afegir en el mapa d’espais amb possibilitats de crear noves instal·lacions. Aquestes propostes estan dintre del territori de Gràcia i el seu entorn. Es va recordar que en tot el Districte no hi ha ni una instal·lació municipal en que es pugui practicar qualsevol d’aquestes modalitats. Es va fer esment que World Roller Games de Barcelona 2019 ha de servir per dotar als barris d’instal·lacions adients i permanents per els esports de patí.
Debat Roller Sport
Finalment, a l’Aula Magna es van reunir tots el participants per presentar les conclusions de cada grup en el que també es va debatre Roller i ciutadaniaBarcelona, ciutat del Roller i Promoció i esdeveniments dels roller esports.
Al taller de Roller i ciutadania es van tractar aspectes dels valors i les normes de convivència ciutadana al voltant de la pràctica dels esports de roller. Al de Barcelona, ciutat del Roller es van identificar els espais de les pràctiques esportives de la ciutat i les seves necessitats i oportunitats al voltant dels esports de roller. I al de Promoció i esdeveniments dels roller esports es va tractar sobre els principals esdeveniments dels esports de roda petita i les fórmules per promoure les diverses modalitats.
Una de les principals conclusions va ser que la ciutat de Barcelona, tot i ser una ciutat amb una gran projecció i imatge per als esports de roller, té una manca d’instal·lacions per a la pràctica d’aquestes modalitats.
 

Los comentarios están cerrados.